Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vědomí "šamanky"

30. 8. 2020
Vědomí "šamanky"
Nedávno jsem řešila s kamarádkou, jak moc je rozdílné vědomí mezi lidmi. A opět tu mám tohle téma znova.
Klientka asi v mém věku má problém s bývalým manželem. Nesnesitelný stav trvá víc než rok a půl, i když se jejich cesty rozdělily před pěti lety. Nejdřív bylo vše v pohodě a o dohodě, ale poslední dobou chce svoji bývalou manželku totálně zlikvidovat. Nejen po psychické, ale i po finanční stránce.
Opět se ocitáme v jednom z minulých životů. Klientka vidí svého exmanžela jako dobyvatele na koni, který plení okolní tábory a osady za účelem tučné kořisti. Uvědomuje si, že ani v tomto životě to nemá jinak. Uznává jen peníze, moc, prestiž a uznání. ...U nich v osadě zastaví, dlouhým pohledem se na ni zadívá, pak na ni ukáže a řekne: "Jsi tak krásná. Pojedeš se mnou a budeš mou...nebudeš patřit nikomu jinému".
Nezalekla se jeho slov a se vztyčenou hlavou mu odvětila: "můžeš mě zavřít, můžeš vlastnit mé tělo, ale tvoje nikdy nebudu ..."
To ho rozčílilo. Jak si může žena, ve věku cca 25 let, dovolit vzdorovat jemu, slavnému dobyvateli.
Pak teprve rozkrýváme celý příběh. Klientka je dcerou šamana, ve kterém poznává otce i ze současného života. Její matka zemřela při porodu a tak vyrůstala s otcem, který ji s láskou a trpělivostí zasvěcoval do všech tajů a rituálů. Věděl moc dobře, že je jeho nástupkyní.
Najednou s údivem zjišťuje, že je tam i současná přítelkyně jejího exmanžela. Vydává se za její kamarádku, ale ve skutečnosti ji závidí její postavení, dovednosti a vědomosti. Pořád se ji snaží vnutit představu, že je vlastně chudák, protože nemá matku. Nemá ji kdo obejmout, pohladit po vlasech nebo ukonejšit. Vůbec ale netuší, jaké dary naše mladá šamanka od narození má. Že se může se svojí matkou kdykoliv spojit. A že je vlastně bohatší než všichni dohromady. Šamanka sedí u ohně a přemítá o slovech, které jí "kamaradka" řekla a moc ráda by ji pochopila. Ale ví moc dobře, že tyhle věci, které ji tec učil celý život, ona nikdy nedokáže pochopit.
Druhý den přijíždí dobyvatel a naši mladou šamanku odváží sebou.
Tady zastavuji klientku, zda si je vědoma toho, čím si tu zkušenost přitáhla. Trvá to sice dlouho, ale nakonec na to přišla.
Se svým vědomím nemůže pochopit "obyčejné" lidi. Změnila svůj postoj a tím nádherně změnila i celý příběh.
Když si tohle všechno uvědomila, objevuje se dobyvatel, který si sebou odváží její "kamarádku" místo ní.
Sama se pak vidí u ohně, kde přemítá o svých pocitech. Je sama...tak strašně sama. Ale najednou si uvědomí, že i když je sama je neskutečně šťastná. A v tom se jí objeví i její manžel. Je to šaman z nedaleké osady. Se zatajeným dechem ze sebe vypraví: "Vždyť je to současný přítel. Neuvěřitelně nás to k sobě táhne, ale pořád to není podle mých představ." Najednou vidí i jejich dcery...dvojčata. Jsou obdařeny stejnými schopnostmi. Už se slzami v očích zjišťuje, že to je její současná dcera a starší dcera jejího přítele. Jak nádherné.
A v tom přichází nečekaně poselství pro ni.
"Narodili jste se jeden pro druhého. On to moc dobře ví, ale zatím si to nechce připustit. Buď mu nablízku a oporou."
Teď už jí slzy tečou proudem a vysvětluje, že i astrologický partnerský horoskop ukazuje na osudové setkání a stálost v tomto životě.
No a její exmanžel (tehdy dobyvatel) už nad ní nemá žádnou moc. Je si vědoma svého vědomí a to je to nejdůležitější.
Při zatmění měsíce se prý rozkrývají velké věci a dnes jsme opravdu rozlouskli tvrdý oříšek.
Věřím, že vše dopadne dobře a klientka prožije zbytek života se svým "šamanem" a jejich život bude plný lásky a porozumění.
Z celého srdce děkuji za všechny tyhle dary a uzdravení.