Jdi na obsah Jdi na menu
 


Láska

30. 8. 2020
Přichází klientka, která má, zdá se, spokojený život. Má krásnou spokojenou rodinu, milujícího manžela a dcerku na kterou může být pyšná. Pracuje na vysokých manažerských postech, takže ani po finanční stránce nestrádá. Jediná nevýhoda je, že často odjíždí na služební cesty, třeba na celý týden. Její manžel pak hospodaří s dcerkou sám a oběma doma maminka moc chybí. Ale ačkoli to vypadá, že má život, o kterém může většina lidí jenom snít, pořád ji tam něco neladí nebo chybí. Za něčím se pořád honí a neví proč. Sama tápe.
Dostáváme se do minulého života, který ji zásadně ovlivňuje současnost. Je mladá, krásná dívka, která pochází z bohaté rodiny. Bohužel její otec zemřel a ona zůstala s matkou, která rodinný podnik nedokázala udržet. Z přepychu, na které byly obě zvyklé, nezbylo téměř nic.
Vidí tam svého současného muže, kterého už tehdy miluje z celého svého srdce. Ví, že je to ten pravý. Ale má to háček. Pochází totiž z chudé rodiny. Když se tuto skutečnost její matka dozvídá, okamžitě jedná a nachází ji vhodného, takže bohatého, ženicha. Klientka ví moc dobře, s kým chce být její srdce. Ale doma je pod neustálým tlakem své matky, že je její povinností zajistit rodinu. Což podle její matky znamená, že se vdá za bohatého ženicha a zajistí finančně nejen sebe, ale i svoji matku.
No vida....a model máme na světě! Musíš zajistit svou rodinu, ať se děje cokoliv!
No a jak myslíte, že to dopadlo? Ano, nakonec opravdu podlehla naléhání a nářkům své matky a vzala si bohatého ženicha. Když jsme se společně podívaly na průběh a konec jejího života, byla velice smutná a slzy jí po tvářích tekly proudem. Viděla se jako velice zámožná a uznávaná stará žena. Ale.... zaplatila za to daní nejvyšší. Kolik slz vyplakala pro svého milovaného, kterého se vzdala jen kvůli přepychu. Její život byl prázdný, bez dětí, lásky a porozumění. A jak to sama popsala...přirovnávala to ke zlaté kleci, kde byla uvězněná sama se svým trápením.
Když pochopila souvislosti, velice se jí ulevilo a celá skládačka se začala dávat dohromady. Docházelo jí, proč odešla od své rok a půl staré dcerky do práce a její manžel zůstal doma na mateřské dovolené. No přece aby zabezpečila svoji rodinu!
Její manželství je láskyplné a oba si ho užívají plnými doušky. V tomto životě mají to štěstí, že mohou být spolu, aniž by jim do toho kdokoliv mluvil. A co se týká práce? Hodně to omezila, aby dala do rovnováhy rodinu a zaměstnání.
Spousta z nás poslouchá rady ostatních, protože oni to s námi přece myslí dobře. Ale snažme se věřit svému srdci a svojí intuici. Ví totiž lépe než my, co je pro nás nejlepší.
Co se týká mě, pokud jsem svoji intuici poslechla, nikdy mě nezklamala.